سیستم هوشمند بی سیم Zwave
سیستم هوشمند بی سیم Zwave (پروتکل zwave) یکی از راه های هوشمند سازی ساختمان است که از ویژگی های بارز خانه های لوکس به شمار می رود؛ اما اگر کمی در خصوص ویژگیهای خانه های هوشمند اطلاع داشته باشید؛ می دانید که صرفاً محصولات خانه هوشمند باعث لوکس بودن خانه نمی شود بلکه این محصولات سطح رفاهی، امنیتی، سلامتی و روانی افراد خانه را ارتقا می دهند. از طرفی محصولات سیستم هوشمند بی سیم Zwave مورد استقبال زیاد طرفداران محیط زیست قرار گرفته است چرا که با وجود اینکه باعث ارتقای آرامش و رفاه ساکنان خانه می شود؛ میتواند مصرف انرژی را کنترل کرده و از مصرف زیاد انرژی جلوگیری نماید.
پروتکل zwave چیست؟
پروتکل سیستم هوشمند Z Wave توسط کمپانی zensys که در پایتخت دانمارک، کپنهاگ مستقر است برای اولین بار در سال ۱۹۹۹ میلادی ارائه گردید.
اولین سیستمی که طبق این پروتکل هوشمند سازی شد؛ سیستم کنترل روشنایی بود.
قابلیت اجرا در انواع ساختمان ها، قابلیت اجرا بدون سیم کشی، قابلیت اجرا بدون محدودیت، ایمن بودن، مصرف کم انرژی، ارسال و دریافت سیگنال با کمترین تاخیر، قیمتی ارزان و به صرفه از مهمترین ویژگی های پروتکل سیستم هوشمند Z Wave است.
البته امروزه فروش محصولات سیستم هوشمند بی سیم Z Wave توسط شرکت های فنی مهندسی و هوشمند سازی معتبر در ایران نیز صورت می پذیرد.
ماژول پرده، لامپ هوشمند، سنسورهای حرارتی و برودتی، سر شیر آب هوشمند، دستگیره های هوشمند، تستر کیفیت آب، سنسورهای هوشمند درب و پنجره، قفل الکترونیک درب، سرور مرکزی، کیت امنیتی، دربازکن هوشمند، شمع هوشمند، محصولات باغبانی هوشمند محصولات مربوط به اتاق خواب کودک تنها تعدادی از محصولات سیستم هوشمند Z Wave می باشند که با کاربرد و مزیت آن ها در ادامه بیشتر آشنا خواهید شد.
جهت مشاوره و خرید با کارشناسان ما تماس حاصل نمایید.
پروتکل سیستم هوشمند zwave
پروتکل سیستم هوشمند zwave بر این اساس تعریف شده است که بتواند با استفاده از ارتباطات بی سیم بین سیستمهای مختلف یک ساختمان ارتباط برقرار نماید.
در این پروتکل از شبکه مش بی سیم استفاده می شود. در این شبکه هر گره به صورت مستقیم یا غیر مستقیم با گره های مجاور ارتباط برقرار می کند.
مزایا و معایب سیستم های هوشمند بی سیم و با سیم
برای هوشمند سازی خانه ها و سایر اماکن می توان از سیستم های هوشمند بی سیم و یا با سیم استفاده نمود. آشنایی با ویژگی ها، مزایا و معایب هر کدام می تواند باعث شود تا متناسب با نیاز، بودجه و مکان مورد نظر بتوانید سیستم هوشمند مناسب را انتخاب نمایید.
مزایای سیستم هوشمند بدون سیم:
امکان کنترل از راه دور، سرعت نصب بالا، استقرار سریع و راحت اجزای سیستم و انعطاف پذیری بالا از مهم ترین مزیت های سیستم هوشمند بی سیم می باشد.
از این رو سیستم هوشمند بی سیم به راحتی و با سرعت نصب میشود که برای نصب آن نیاز به هیچگونه سیم کشی و حفاری وجود نداشته و به راحتی می توان در تمامی مکان ها آن را نصب نمود.
یکی دیگر از دلایل راحتی نصب این سیستم ها این است که با استفاده از ابتدایی ترین تجهیزات می توان این سیستم ها را راه اندازی نمود.
با وجود تمامی مزیت ها این سیستم معایبی نیز دارد. اختلال در سیگنال سنسورها و احتمال هک کردن توسط سارقین از معایب سیستم هوشمند بی سیم است.
منظور از اختلال در سیگنال سنسورها این است که ممکن است شرایط آب و هوایی باعث به صدا در آمدن آژیرها شود.
از دیگر سیستم های هوشمند میتوان به سیستم هوشمند با سیم اشاره کرد. دقت نمایید که برای نصب این سیستم ها باید ابتدا زیرساختهای آن در ساختمان فراهم شود؛ به همین سبب هزینه سیستم های هوشمند با سیم گرانتر از بی سیم است.
حسگر های متعدد، احتمال خطای بسیار پایین، امکان استفاده در فضاهای بسیار بزرگ از مهم ترین مزیت های سیستم های هوشمند با سیم است.
دقت نمایید که اگر از سیستم هوشمند بی سیم استفاده می کنید؛ عمر باتری دستگاه ها را بررسی نمایید تا در مواقع ضروری عمر باطری ها تمام نشود.
جهت آشنایی با محصولات Zwave گرنتون کلیک کنید.
تفاوت پروتکل های هوشمند سازی KNX و پروتکل خانه هوشمند Z Wave چیست؟
پروتکل knx در حال حاضر پر کاربرد ترین پروتکل های هوشمند سازی در جهان می باشد.
برای اجرای پروتکل knx در ساختمان نیاز است تا سیم کشی ساختمان به طور کلی تغییر نماید؛ در حالی که برای اجرای پروتکل خانه هوشمند Z Wave نیازی به تغییر سیم کشی در ساختمان نیست و میتوان به راحتی این پروتکل را اجرا نمود.
اگر در ماژول هوشمند knx اختلالی ایجاد شود برای رفع اختلال باید به طور کامل ماژول را تعویض نمود. در حالی که اگر این اختلال در ماژول هوشمند zwave ایجاد شود؛ می توان تا رسیدن تعمیرکار آن را به صورت دستی کنترل نمود.
روش انتقال سیگنال در پروتکل knx با استفاده از کابل صورت می پذیرد در حالی که پروتکل zwave بر اساس ارتباطات بی سیم تعریف شده است.
کاربرد محصولات خانه هوشمند Z Wave
- فرض کنید که قرار است به یک مسافرت چند روزه بروید؛ اغلب ما در هنگام مسافرت نگران باغچه گیاهان منزل هستیم؛ با خرید و نصب محصولات هوشمند مختص باغبانی که در خانه هوشمند ZWave ارائه می شود؛ می توانید خود را برای همیشه از این نگرانی نجات دهید.
- شاید برای شما پیش آمده باشد که بدون خاموش کردن زیر گاز و یا خاموش کردن کولر منزل را ترک کرده باشید؛ اگر در منزل خود محصولات خانه هوشمند Z Wave را نصب نمایید؛ در اینگونه مواقع هیچ گونه نگرانی برای شما وجود ندارد زیرا میتوانید از طریق موبایل خود تمامی سیستم های روشنایی، سرمایشی، گرمایشی و غیره را کنترل کرده و جریان گاز را قطع نمایید.
- زمانیکه در خانه هستید می توانید بدون اینکه از جای خود بلند شوید کلیه چراغ های خانه هوشمند خود را خاموش و روشن نمایید.
- در هنگام ورود و خروج با فشردن کلیدهای سناریو می توانید به راحتی همه چراغ ها و سیستم های تهویه مطبوع را بر اساس نظر خود کنترل کنید.
قیمت محصولات خانه بی سیم هوشمند Z Wave
قیمت محصولات خانه هوشمند Z Wave با توجه به مولفه های متعددی تعیین می گردد به همین سبب نمیتوان بدون در نظر گرفتن این مولفه ها قیمت واحدی را برای محصولات در نظر گرفت.
نوع، کیفیت، ابعاد، کاربرد محصول، کمپانی و شرکت تولید کننده و مرکز عرضه کننده بر قیمت نهایی محصولات خانه هوشمند zwave تاثیر می گذارند.
به عنوان مثال کمپانی های مختلفی از جمله کمپانی Grenton، Zipato، Fibaro محصولات خانه هوشمند zwave را تولید می نمایند؛ در سراسر جهان حدود ۴۰۰ شرکت مهم محصولات این پروتکل را تولید می نمایند که با توجه به عوامل ذکر شده هر یک با قیمت متفاوتی در بازار عرضه می شوند.